Inspirerende reiseblogger

Noe av det første jeg var på utkikk etter for å begynne planleggingen av denne turen var inspirasjon. Hvilke attraksjoner er et must i Kambodsja? Hvilken mat bare må jeg oppleve i Singapore? Og hvor finner jeg de beste strendene i Thailand? Alle disse spørsmålene finnes det tusen forskjellige svar på, og de veldig mange av dem finner du på Internett. Jeg trives best med en kombinasjon av nettsteder designet for reise, generell research av stedene jeg skal besøke (dokumentarer, leksikon, faglitteratur osv) og å prate med mennesker jeg vet har besøkt stedene jeg ønsker å reise til, eller som vet generelt mye om historien til og landene jeg skal besøke.

Så har vi kombinasjonen av alle disse tre: reisebloggere. Jeg finner så utrolig mye inspirasjon, gode tips og svar på spørsmål jeg har gjennom reisebloggere. Her kan jeg stille spørsmål, lese førstehånds informasjon fra mennesker som har vært på stedene jeg har pekt meg ut, samt drømme meg bort i bilder. Jeg vet også at sponsede turer er merket som reklame, og finner derfor ekte meninger som ikke nødvendigvis er ment for å trekke kunder, men heller for å gi et ekte bilde av stedet. Jeg har falt pladask for et par reisebloggere og YouTubere, og vil derfor dele dem her med dere.

VAGABROTHERS

 

Vagabrothers sitt bilde.

Bilde lånt fra vagabrothers facebookside.

Vagabrothers består av brødrene Marko og Alex. Det er egentlig guttenes YouTube kanal jeg ønsker å dra frem her, men de har også en hjemmeside. Brødreduoen lager reisevideoer hvor de kommer med reisetips og vlogger fra turene sine. Bloggen blir ikke like hyppig oppdatert, men de er ellers aktive i sosiale medier. Disse gutta kommer med kjempemange gode tips, spesielt når det kommer til pakking, flybilletter og destinasjoner.

YouTube  –  Blogg  –   Facebook  –  Instagram

 

HAMACA REISE

Hamaca Reiseblogg logo

Bilde lånt fra hamacareise.com

Ingeborg er en erfaren reiser og kvinnen bak bloggen hamacareise.com. Gjennom et tiår har hun vært på mange backpacking-turer, og er nå klar for å reise på fulltid. Hun skriver på en engasjerende måte, og har gode og utfyllende innlegg om både land og byer. Hun skriver også mye om forberedelser til reise som for eksempel pakkelister, gode tips om forskjellige typer reisekameraer, samt en helt gratis planleggingsguide. Jeg har hentet mange gode tips fra denne reiseplanleggeren, og du finner den her.  Denne bloggen ble kåret til Norges beste reiseblogger i 2016 av travelmarked. Ingeborg har også en snapchat konto hun oppdaterer regelmessig.

Snapchat: hamacareise

Blogg Facebook  –  Instagram

 

DREW BINSKY

Ultimate Travel Guide to Hanoi, Vietnam

Bilde lånt fra drewbinsky.com

Mitt første møte med Drew Binsky var via instagram. Han ble frontet via en inspirajonskonto for reising, og jeg elsket bildene hans. Jeg la ham kjapt til på snapchat, og har fulgt hans reiser via sosiale media i et par år nå. Han driver bloggen drewbinsky.com, men postet aktivt før også på hungrypartier.com. Denne siden er ikke oppdatert på over et år, men det er likevel mye bra informasjon å hente her. Jeg vil si at hungrypartier er best for tips om forskjellige reisemål, mens drewbinsky.com fungerer mer som en side hvor man finner tips til hvordan man skal utføre drømmereisen. Drew poster også mange videoer på facebook som er verdt å ta en titt. Her finner du blant annet mange “Hva kan du få for 10$” i forskjellige byer. Disse videoene ligger også på drewbinsky.com.

Snapchat: drewbinsky

Blogg (drewbinsky) –  Blogg (hungrypartier)  –    Facebook  –  Instagram

 

REISELYKKE

 

Reiselykke - Norsk reisemagasin med personlige reisetips

Bilde lånt fra reiselykke.com

Mette er dama bak reisebloggen reiselykke, en jevnlig oppdatert og innholdsrik reiseblogg. Jeg har ikke fulgt denne bloggen lenge, men hun ble nå i 2017 kåret til Norges beste reiseblogger. Absolutt en fin blogg for inspirasjon og tips. Denne bloggen skal hvertfal jeg følge mer med på fremover!

Blogg  –  Facebook  –  Instagram

 

RENATES REISER

 

Renates Reiser

Bilde lånt fra renatesreiser.com

Renates reiser er også en blogg jeg nylig har begynt å lese, og som jeg raskt har blitt glad i. Hun er svært aktiv på tur, og har mange gode tips til aktive ferier, men også andre typer reiser. Hun har også mange gode tips til reiser i Norge! Denne bloggen skal jeg definitivt følge med på videre!

Blogg  –  Facebook

LOST WITH PURPOSE

Bilde lånt fra lostwithpurpose sin facebbokside

Lost with purpose er bloggen til amerikasnke Alex og nederlenderen Sebastiaan. De møttes i Thailand og reiser nå verden rundt sammen, alt dokumentert på blogg og i sosiale medier. De har enkle og oversiktlige reiseguider til land du kanskje aldri har tenkt på å besøke en gang, samt nydelige og inspirerende bilder.

Blogg  –  Facebook  –  Instagram

 

Her har du et utvalg av noen av mine favorittsider for inspirasjon og tips. Men det aller beste rådet jeg kan gi når det kommer til reiseblogg er dette: bruk Google og finn dine favoritter. Kanskje liker du best blogger med mye bilde og lite tekst, eller motsatt. Kanskje liker du bedre å lese engelsk enn norsk. Kanskje finner du en reiseblogger som har vært akkurat der du skal. Det finnes et hav av forskjellige blogg og YouTube profiler der ute, og derfor også noe for en hver smak.

I neste runde av inspirasjons-poster vil jeg dele noen av mine favoritt blogger med reiseinformasjon. Forskjellen på hjemmesidene jeg neste gang vil dele og disse reisebloggene, er at hjemmesidene er mer faktabasert, som et slags “leksikon”, mens blogger er mer personlige opplevelser og tips. Håper tipsene mine for reiseblogger var til hjelp og at du finner noe du liker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s